Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Για την προσπάθεια να σπάσει το τμήμα της Α τάξης σε 2

Ο Σύλλογός μας προβαίνει σε ενέργειες προκειμένου να σπάσει το τμήμα της Α τάξης που είναι 25 παιδιά.

Έχουμε απευθυνθεί στη Διεύθυνση του Σχολείου και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει την ευθύνη.

Ξέρουμε ότι υπάρχει νόμος που πλέον απαγορεύει να σπάσει το τμήμα. Δεν θεωρούμε όμως σωστό να μην σπάσει το τμήμα. 

Ειδικά στο σχολείο μας πρέπει να σκεφτούμε το εξής:

1. Υπάρχει ήδη αρνητική πείρα απο την λειτουργία ενός τμήματος στην σημερινή ΣΤ τάξη. Οι γονείς αυτού του τμήματος το επισημαίνουν συνεχώς. Η διαπίστωσή είναι ότι δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και τα παιδιά αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες.

2. Στο σχολείο μας υπάρχει κενή αίθουσα που πραγματικά είναι κρίμα, σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, να μην αξιοποιείται για να σπάσει το τμήμα της Α τάξης. 

3. Αν αυτή η πορεία συνεχιστεί, δηλαδή αν και τα επόμενα χρόνια υπάρχει 1 τμήμα της Α τάξης (κάτι καθόλου απίθανο), τότε το 3ο Δημοτικό οδηγείται μαθηματικά σε κλείσιμο σε βάθος όχι και πολλών χρόνων. 

4. Αν υπάρχει οποιαδήποτε διακοπή στην ομαλή λειτουργία του σχολείου (κάτι που απευχόμαστε αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει) πολύ δύσκολα θα καλυφθούν μαθησιακά κενά σε ένα τμήμα 25 παιδιών, με παιδιά ειδικά αυτών των ηλικιών. 

5. Αυτά τα παιδιά (και οι γονείς τους) έχουν ήδη τραβήξει πολλά. Ένα χρόνο κλεισμένα μέσα. Εμείς οι γονείς προσπαθήσαμε να τα στηρίξουμε. Μάθαμε μαζί τους κοπτοραπτική, αδειάσαμε το ψυγείο από τα φρούτα για να μάθουν τα χρώμματα, γίναμε νηπιαγωγοί. Τώρα όμως θέλουμε έναν δάσκαλο, κάποιον που εχει σπουδάσει παιδαγωγός να αναλάβει ως ο κατεξοχήν κατάλληλος σε αναλογία που να μπορεί να λειτουργήσει και όχι 1 δάσκαλος γιια 25 παιδιά που στην ουσία δεν έχουν παρακολουθήσει το νηπιαγωγείο.


 Για αυτό  ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης να εγκρίνει για μαθησιακούς λόγους το σπάσιμο του τμήματος.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει τις ενέργειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας και με τη βοήθεια τους υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση!Λίστα Χορηγών:

 Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας και με τη βοήθεια τους υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση !