Τετάρτη, Απριλίου 15, 2009

Γονική Κυριακή Απριλίου











































Στα πλαίσια των γονεϊκών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου 2009 επίσκεψη στο Βοτανικό κήπο του Αλεξ. Διομήδη, στο Χαϊδάρι και μετέπειτα στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
Ο αττικός ουρανός έλαμπε καταγάλανος, και ο ήλιος φώτιζε τον επίγειο παράδεισο των λουλουδιών και των φυτών του κήπου. Γνωρίσαμε χάρη στην εξαιρετική ξενάγηση των δύο ξεναγών, σπάνια φυτά της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Είδαμε, το φυτό κώνειο και το νάρθηκα. Μεθύσαμε με την ευωδία των νάρκισων και χαρήκαμε το πολύχρωμο ψηφιδωτό των ανεμώνων.
Τα παιδιά μας συμμετείχαν στην ξενάγηση απαντώντας στις ερωτήσεις των ειδικών. Μετά ακολούθησε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό της Ελευσίνας και στο μουσείο. Ο «δικός μας άνθρωπος» Μαίρη Ιωάννου , μητέρα μέλος του Συλλόγου μας, ανέλαβε την ξενάγηση του χώρου. Μας ενημέρωσε για τα Ελευσίνια μυστήρια, και μας έδειξε το Πλουτώνιο που σύμφωνα με τον μύθο, είναι το σημείο που άρπαξε ο Πλούτωνας την Περσεφόνη, για να την οδηγήσει στο βασίλειο του Κάτω Κόσμου.
Άλλη μια Γονική Κυριακή τελείωσε, αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση σε μικρούς και μεγάλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας και με τη βοήθεια τους υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση!Λίστα Χορηγών:

 Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας και με τη βοήθεια τους υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση !